- Busuioc
- Cimbru
- Top condimente italiene pentru retete traditionale:
- Oregano
- Rozmarin
- Salvie
- Frunze de dafin
- Patrunjel
Bucataria italiana se afla printre cele mai deosebite, savuroase si aromate bucatarii de la toata Mediterana. Lasand la o parte pizza, pastele si foietajele, italienii iubesc sa consume fructe proaspete, legume, fructe de mare, peste si sa-si presare aproape totul cu ierburi aromate. Si, cu toate astea, bucataria italiana este considerata una dintre cele mai sanatoase din lume. Vezi aici un top al condimentelor italiene pentru retete traditionale pentru a gati si tu ca un italiano vero!
Te intrebi care este secretul celor care locuiesc in faimoasa ”cizma”? Uite ce te-ar ajuta sa fii cu un pas mai aproape de tara pe care o iubesti atat de mult.
Busuioc
Busuiocul este o planta aromatica esentiala intalnita la multe preparate italiene, mai ales la pesto. O poti folosi in salate, pizza, dressinguri sau in alte gustari reci. Busuiocul uscat, precum cel care se gaseste la noi pe site, la categoria Condimente, este delicios de folosit la tocanite, supe, la carne fripta sau la sosuri.
Cimbru
Cimbrul este unul dintre condimente de baza in gatitul din Italia. Are o aroma subtila de menta si un parfum puternic. Cimbrul uscat se adauga mai ales in tocanite, la friptura, la baituri pentru carne sau la cartofi copti.
In stare proaspata, cimbrul se foloseste adesea la salate si dressinguri deoarece are o aroma mai patrunzatoare decat atunci cand este in stare uscata. Acest condiment se asorteaza de minune cu usturoi proaspat si cu lamaie.
Top condimente italiene pentru retete traditionale:
Oregano
Oregano este o planta tipic italiana folosita la pizza si la sosuri pentru paste. Este unul dintre cele mai versatile condimente din cate exista si trebuie neaparat sa ai asa ceva in bucatarie. Poti adauga cu incredere oregano la fierturi, preparate cu carne, salate si chiar la dressinguri pentru salatele tale.
Rozmarin
Rozmarinul este un ingredient italian clasic pentru asezonare care ofera mancarurilor o aroma si o savoare de ierburi distincta. Cei din Italia adora sa-l acompanieze cu lamaie si usturoi. Un italiano vero il va folosi mai ales pentru a da gust si senzatie in farfurie preparatelor cu pui, mancarurilor cu paste, sosurilor diverse si salatelor.
Salvie
Nu se poate sa spui la bella Italia fara sa amintesti de salvie. Un ingredient mai putin folosit la noi in tara, este iubit de cei cu sange latin. Se afla in top condimente italiene pentru retete traditionale si ar trebui sa se regaseasca si in camara ta! Poti folosi salvie pentru paste, risotto, cartofi copti, lasagna, pui fript sau carnuri grase.
Planta in stare proaspata acompaniaza generos branza facuta in casa, foietajele, marinatele si are un gust deosebit si atunci cand e insotita pur si simplu de un unt bun.
Frunze de dafin
Frunzele de dafin sunt o parte esentiala a bucatariei italiene si se adauga mai ales la supe, tocanite si sosuri pentru a le imbogati aroma si savoarea. Cu toate ca nu se consuma direct, ca in cazul altor tipuri de plante, dafinul poate fi adaugat la mancaruri deoarece le va oferi un gust pe care nu-l vei uita prea repede.
Patrunjel
Nici de patrunjel nu ar trebui sa uiti atunci cand vrei sa imprumuti din savorile italiene in spatiul tau de gatit. Merge de minune cu fructe de mare, peste proaspat, tocanite si supe. Nici in salate nu se lasa mai prejos.
Fie ca preferi varianta proaspata sau uscata, patrunjelul va oferi o savoare bogata sosurilor de paste, dressingurilor pentru salate si va fi delicios, pur si simplu, odata presarat pe pizza.
Este prima data cand incerci sa gatesti mancare italiana? Sau esti deja un bucatar experimentat? Aceste condimente italiene te vor ajuta sa transporti pe toata lumea foarte simplu in Italia printr-o singura inghititura. Condimentele le gasesti la noi, retetele pot fi imprumutate sau adaptate. Acum iti ramane doar sa actionezi!