Au pastele fara gluten un gust diferit si mai multe beneficii fata de cele conventionale?

  1. Gustul diferit al produselor gluten-free
  2. Beneficiile pastelor sau produselor de panificatie fara gluten
  3. Pentru cei din domeniul HoReCa!

Cei care sunt intoleranti la gluten vor raspunde din start acestei intrebari. Cum ramane cu cei care nu cunosc beneficiile pastelor fara gluten? Afla aici mai multe detalii. 

Produsele fara gluten nu sunt exclusive celor care sufera de boala celiaca sau sunt intoleranti la gluten. Sunt multi curiosi care vor sa afle gustul si sa-si satisfaca curiozitatea, dar nu o vor face fara a avea mai multe informatii despre paste fara gluten beneficii. Asadar, in acest articol vom discuta intocmai despre acest subiect, dar de ce sa te aprovizionezi cu acest produs daca esti un antreprenor din domeniul HoReCa.

 

Gustul diferit al produselor gluten-free

In primul rand, vei observa diferenta la textura. Imagineaza-ti crusta unei franzele, care este usor elastica atunci cand musti dintr-o felie. Ei bine, aceasta elasticitate se datoreaza glutenului, fiind un fel de lipici alimentar care se gaseste in toate produsele de panificatie conventionale, pentru a le oferi tocmai acea textura. Textura produselor fara gluten este diferita. Ca o analogie, aluatul cu gluten este precum o guma de mestecat, care se intinde, in timp ce aluatul fara gluten este mai dens, aproape ca plastilina. Desigur, depinde de tehnica brutarilor si produsul final - un aluat de paste fara gluten poate arata la fel ca unul normal, insa vei simti diferenta atunci cand mesteci: va fi mai sfaramicios. 

Cat despre gust, este destul de similar, dar multe persoane considera ca exista o diferenta subtila, dar destul de evidenta. Precum laptele fara lactoza, pastele fara gluten din faina de grau pot fi o idee mai dulci, iar pastele din alternative precum naut ar putea avea o aroma usor nucoasa. Asadar, alege paste fara gluten in functie de reteta, pentru a obtine un gust armonios.

Beneficiile pastelor sau produselor de panificatie fara gluten

 

Persoanele care sufera de boala celiaca sau intoleranta la gluten sunt obligati sa consume produse fara gluten. Asadar, un prim beneficiu pentru aceste persoane este ca pot sa se bucure, in continuare, de preparatele preferate. Pe langa acest avantaj, cei care sunt dornici sa incerce aceasta alternativa vor descoperi urmatoarele:

 

  • O digestie mai usoara a pastelor/produselor de panificatie
  • Produsele fara gluten sunt mai satioase, deoarece au mai multe fibre. Te saturi mai repede! E un pont super pentru cei care vor sa isi ajusteze dieta astfel incat sa scada in greutate - ia in considerare ca vei avea nevoie de mai multe schimbari, deoarece trecerea la gluten-free nu este destul.
  • Datorita celor doua avantaje de mai sus, te vei simti mai bine

 

Pentru cei din domeniul HoReCa!

Daca alegi sa introduci produse fara gluten in preparatele tale, vei atrage mai multa clientela si afacerea ta va fi mai inclusiva. In plus, tu, ca antreprenor din industria HoReCa, vei beneficia de preturi diferite fata de site atunci cand comanzi de la noi si nu numai: daca esti din Ilfov sau Bucuresti, poti opta pentru o degustare personalizata a produselor disponibile in magazinul online. Te-ai hotarat sa cumperi de la noi? Ai livrare cu prioritate.

Sounds good? Comanda acum paste fara gluten!

Comentarii