Totul despre alimentatia vegetariana: avantaje si dezavantaje

  1. Avantajele stilului de viata vegetarian
  2. Dezavantajele acestui stil de viata

Alimentatia vegetariana a devenit din ce in ce mai populara. In acest articol, vom vorbi despre avantajele si dezavantajele acestui stil de viata. Asadar, citeste aici totul despre acest subiect!

Multe persoane isi pun intrebarea: de ce este acest stil de viata atat de popular? Ei bine, nu putem raspunde la ea fara a dezvalui motivul comun pentru care multe persoane renunta la carne. Pe scurt, nu este considerata etica, avand in vedere ca animalele sunt ucise pentru consum. Asadar, descopera acum, in randurile ce urmeaza, totul despre alimentatia vegetariana avantaje si dezavantaje.


Avantajele stilului de viata vegetarian


Un stil de viata vegetarian corect va fi la fel de echilibrat precum unul conventional, avand in vedere ca exista diverse alternative in comert (tofu, soia, sau carnea fake fabricata din diferite ingrediente precum naut, mazare, fasole, etc.)

Proteinele sunt importante in orice dieta, iar de aceea, produsele destinate vegetarienilor s-au diversificat pentru a nu simti lipsa carnii nici ca gust, nici ca preparat. De exemplu, stiai ca un burger vegetal poate fi, in unele cazuri, chiar mai gustos decat unul din vita? Totul tine de localul care prepara mancarea. La momentul actual, in comerti vei gasi nu doar burgeri, ci si carnati, nuggets si piftele vegetale.

Ti se face somn dupa ce mananci o friptura? Acesta este corpul tau consumand energie extra pentru a digera carnea. Daca ai avea o dieta vegetariana, vei avea mai multa energie. In plus, avand in vedere ca totul este pe baza de vegetale, vei putea manca fara grija caloriilor excesive, produsele vegetariene fiind mai scazute in colesterol si calorii. Carnea poate fi nesanatoasa, mai ales daca este procesata.

Un alt avantaj al vegetarienilor este ca, desi nu consuma carne, pot manca produse de origine animala (spre deosebire de vegani, care au un regim fara acestea). Ouale, mierea si laptele sunt incluse in lista de cumparaturi a vegetarienilor.

In plus, un avantaj al vegetarienilor din Romania constituie perioada postului din jurul sarbatorilor. Practic, cat timp tii post, esti vegan!

 

Dezavantajele acestui stil de viata

 

Daca esti iubitor de carne si te decizi sa devii vegetarian, atunci vei duce dorul produselor din carne. Vei spune adio mezelurilor si gratarelor din weekend. Totusi, unii oameni considera ca acest sacrificiu merita a fi facut, avand in vedere beneficiile pe care le vei castiga din punct de vedere al sanatatii.

Un alt dezavantaj ar fi faptul ca acest stil de viata inca nu este atat de popular in Romania in comparatie cu tarile vestice. Asadar, produsele alternative pentru vegetarieni sunt mai greu de gasit si deseori la suprapret, deoarece este o nisa pe care lumea inca o descopera. Din fericire, noi, cei de la AlimenteAcasa.ro, consideram ca toata lumea merita o masa gustoasa indiferent de alegerile dietetice, iar de aceea ti-am pus la dispozitie in magazinul nostru online o gama diversa de produse vegetariene, vegane si bio, toate la un pret avantajos, pentru toate buzunarele.

Avem si o veste buna: nu trebuie sa te convertesti total la stilul de viata vegetarian. Poti incerca sa obtii un echilibru in dieta ta. De exemplu, poti sa te rezumi la a consuma carne doar in weekend, iar in timpul saptamanii sa te delectezi cu alternative vegetale, pe care le poti comanda chiar acum! Convinge-te si tu de gust.

Comentarii