FAINA DE ALAC ( SPELTA)
Ingrediente: făină de alac (Triticum spelta). Cantitate neta: 500g e. Conține gluten. Poate conține lapte, oua, soia, semințe de susan, lupin și alte cereale care conțin gluten.Caracteristici: Spelta este cea mai veche cereală dintre cele cultivate de om, atât de veche încât “făina” provine de la “far”, cuvântul latin pentru speltă. Cu un conținut scăzut de grăsimi saturate și cu un indice de sațietate elevat, este în general preferat grâului comun și celui dur pentru digestibilitatea sa excelentă.Ideal pentru copt pâine, pizza, focaccia, paste proaspete, sărățele, prăjituri și biscuiți. A se păstra în locuri răcoroase și uscate la temperaturi de maxim 25 °C. A se consuma de preferință înainte de sfârșitul: a se vedea partea de jos a ambalajului. Declaratie nutritionala medie pentru 100 g: Valoare energetica: 1469 kJ | 351 Kcal, Grasimi 1.5g, din care acizi grasi saturati 0.8, Glucide 69 g, din care zaharuri 0.5 g, Fibre 2.5g, Proteine 14 g, Sare <0,1 g. Imagine cu titlu de prezentare. Produs in Italia de Il Granaio delle Idee Srl - Via Trento 7, 35020 Maserà di Padova (PD) . Distribuitor: Global Mirex Srl, Aristide Pascal Nr.29-31, Sect 3, Bucuresti, tel: 0371427238. Cod Produs: 30030.
Rețetă pentru pâine. Ingrediente: 200 g de faina de grau spelta, 300 g de faina de grau comun, 10 g de drojdie de bere sau 50 g de aluat acru uscat cu drojdie Ruggeri, 10 g de sare, 300 ml de apa. Procedură: Se frământă toate ingredientele într-un castron timp de aproximativ 10 minute până se obține un aluat neted și omogen. Se lasă aluatul să se odihnească timp de 10 minute acoperit cu un servet și se formează o pâine. Se lasă pâinea să se odihnească timp de 150-180 de minute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt în interiorul cuptorului stins. Se scoate tava, se pornește cuptorul la 220°C și se coace timp de 20-25 de minute. Rețetă pentru pizza la tavă. Ingrediente: 200 g de faina de grau spelta, 300 g de faina de grau comun, 5 g de drojdie de bere sau 25 g de aluat acru uscat cu drojdie Ruggeri, 25 ml de ulei de masline extravirgin, 10 g de sare, 270 ml de apa.Procedură: Se amestecă toate ingredientele într-un bol și se frământă bine până a obține un aluat neted și omogen. Se lasă să se odihnească în frigider la 4°C timp de 18-20 de ore și apoi la temperatura camerei timp de aproximativ o oră. A se întinde aluatul și a se lăsa să crească timp de 60-90 de minute. Se presară cu roșii și se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 15-20 de minute. Cu 5 minute înainte de sfârșitul timpului de coacere, se pun ingredientele pe pizza după dorință și se finalizează procesul de gătire.